open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Nastavak akcije "Viza": SIPA u Istočnom Sarajevu uhapsila još jednog osumnjičenog
Uhapšeni je trenutno na krim-obradi u SIPA-i, nakon čega će biti predat Tužilaštvu ZDK 
18.07.2019. u 13:57
get url
text

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Viza", pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva, uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krivotvorenje isprave i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA-e i nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona - saopćeno je iz ove policijske agencije.

Prije tri dana je Kantonalni sud u Zenici odredio jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Viza" koju su u subotu na području Zeničko-dobojskog kantona proveli pripadnici OSA-e i SIPA-e uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema prijedlogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Kantonalni sud u Zenici je odredio pritvor za Š. D. (40), D. S. (40) te M. K. (42) koji su uhapšeni na području Zeničko-dobojskog kantona.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.