Ibro Rahimić više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež, potvrdili su Rođeni putem zvanične Facebook stranice. Razlaz sa stručnjakom koji je mostarski klub vratio u Premijer ligu BiH očito je bio neminovnost nakon što Velež, poslije tri odigrana kola, na svom kontu nema nijednog boda i nalazi se na samom dnu tabele.

- FK Velež sa žaljenjem obavještava javnost da je trener prvog tima Ibro Rahimić podnio neopozivu ostavku. U iskrenom razgovoru on je izrazio žaljenje zbog loših rezultata na početku ove sezone te je kao moralan čin odlučio odstupiti sa mjesta šefa stručnog štaba - saopćili su iz Veleža.

- Zahvaljujem se upravi, administraciji, igračima te našim vjernim navijačima na trogodišnjoj saradnji koja je krunisana povratkom u PLBIH. Na moju veliku žalost, loš start te loši rezultati na početku nove sezone su utjecali na moju odluku da podnesem ostavku i pružim priliku klubu da pronađe najbolje rješenje za izlazak iz rezultatske krize - rekao je Ibro Rahimić.

Iz FK Velež su se zahvalili Ibri Rahimiću koji je dao nemjerljiv doprinos u povratku kluba u bh. elitu, te su mu poželjeli mnogo sreće i zdravlja u nastavku karijere, u uvjerenju da će ostati predani dio Veležove porodice.

Rahimić je nakon Goce Sedoskog drugi trener koji je podnio ostavku poslije svega tri odigrana kola.