open-navfaktor-logo
search
Podnio ostavku
"Nastradao" i drugi trener ove sezone: Rahimić napustio klupu Veleža
Rahimić je nakon Goce Sedoskog drugi trener koji je podnio ostavku poslije svega tri odigrana kola
05.08.2019. u 09:31
get url
text

Ibro Rahimić više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež, potvrdili su Rođeni putem zvanične Facebook stranice. Razlaz sa stručnjakom koji je mostarski klub vratio u Premijer ligu BiH očito je bio neminovnost nakon što Velež, poslije tri odigrana kola, na svom kontu nema nijednog boda i nalazi se na samom dnu tabele.

- FK Velež sa žaljenjem obavještava javnost da je trener prvog tima Ibro Rahimić podnio neopozivu ostavku. U iskrenom razgovoru on je izrazio žaljenje zbog loših rezultata na početku ove sezone te je kao moralan čin odlučio odstupiti sa mjesta šefa stručnog štaba - saopćili su iz Veleža.

- Zahvaljujem se upravi, administraciji, igračima te našim vjernim navijačima na trogodišnjoj saradnji koja je krunisana povratkom u PLBIH. Na moju veliku žalost, loš start te loši rezultati na početku nove sezone su utjecali na moju odluku da podnesem ostavku i pružim priliku klubu da pronađe najbolje rješenje za izlazak iz rezultatske krize - rekao je Ibro Rahimić.

Iz FK Velež su se zahvalili Ibri Rahimiću koji je dao nemjerljiv doprinos u povratku kluba u bh. elitu, te su mu poželjeli mnogo sreće i zdravlja u nastavku karijere, u uvjerenju da će ostati predani dio Veležove porodice.

Rahimić je nakon Goce Sedoskog drugi trener koji je podnio ostavku poslije svega tri odigrana kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.