open-navfaktor-logo
search
Serie A
Ne žele počiniti krivično djelo: Napoli zatražio odgodu meča sa Juventusom
Napoli je službeno zatražio odgađanje večerašnjeg susreta Serie A protiv Juventusa, a njihov advokat tvrdi da tim ne može putovati u Torino, jer bi time počinio "krivično djelo", prenosi Anadolu Agency (AA).
04.10.2020. u 13:33
get url
text

- Postoji nekoliko dokumenata i komunikacija sa lokalnom zdravstvenom upravom i regijom Campania u kojima se traži od naših igrača da ne napuštaju domove. Obavijestili smo rukovodstvo Serie A, Fudbalski savez Italije i Juventus da tim ne može krenuti za Torino kako ne bismo počinili krivično djelo - kazao je za Gazzetta Mattia Grassani, jedan od advokata Napolija.

Prema navodima nekoliko medija Napoli je službeno zatražio odgodu utakmice putem e-pošte koju je poslao predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis.

Dva igrača i član osoblja Napolija pozitivni su na koronavirus, a cijeli tim je konstantno testiran nakon što su proteklog vikenda igrali s Genovom. Naime, u klubu iz Genove je na koronavirus pozitivno 17 igrača i pet članova osoblja. Utakmica Torino - Genoa, koja se trebala igrati u subotu je odgođena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.