open-navfaktor-logo
search
"Konzervativna terapija"
Ne želi na operaciju: Paul Pogba naljutio čelnike Juventusa
Paul Pogba zaista nema sreće. Nakon što se ovog ljeta iz Manchester Uniteda vratio u Juventus zadobio je povredu koljena.
03.08.2022. u 10:30
get url
text

Nagađalo se da će morati na operaciju i pauzirati pola godine. Međutim, italijanski mediji pišu kako je Pogba odlučio kako neće ići "pod nož", te će se osloniti na odmor i rehabilitaciju kako bi se spremio za nastup s francuskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Veznjak Juventusa je povrijedio meniskus na jednom od prvih treninga s novim klubom krajem prošlog mjeseca tokom turneje u Los Angelesu.

Ukoliko bi otišao na operaciju koljena, sasvim sigurno bi propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra), stoga se Pogba, koji je do sada odigrao 91 utakmicu za Trikolore, odlučio za "konzervativnu terapiju".

Tuttosport piše da se takav režim sastoji od tri sedmice vježbanja u teretani i na bazenu, a zatim dvije sedmice individualnog rada. Ako sve bude kako treba, Pogba će se vratiti na teren na vrijeme da se pripremi za SP na kojem Francuska prvu utakmicu igra protiv Australije 22. novembra.

Francuski list L'Equipe piše da u Juventusu nisu zadovoljni odlukom francuskog fudbalera da se podvrgne "konzervativnoj terapiji", jer su htjeli da ode na operaciju, propusti Svjetsko prvenstvo i bude spreman za drugi dio sezone.

Isti izvor navodi kako će Pogba sigurno propustiti septembarske reprezentativne akcije u Ligi nacija protiv Austrije i Danske, te da će se fokusirati da bude spreman za nastup na Mundijalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.