open-navfaktor-logo
search
Kritikuje Norvežanina
Nekadašnji igrač Cityja: Sa Haalandom imamo igrača manje na terenu, Guardiola nikad nije želio takvog fudbalera
Dietmar Hamann, bivši veznjak Manchester Cityja našao se u centru pažnjue govoreći o Erlingu Haalandu i o tome koliko doprinosi timu.
09.02.2023. u 12:49
get url
text

Hamman, bivši reprezentativac Njemačke, koji je Cityju igrao u periodu od 2006. do 2009. godine, smatra da Haaland nije pravi igrač za Građane.

- Snaga Haalanda suprotna je snazi ​​Cityja. Ekipa je godinama bila uspješna, jer je kontrolirala loptu, igrala ritmično i glatko, zabijajući golove kroz puno dodavanja i igre. Sada ima igrača koji gotovo ne učestvuje u nadigravanju, kao da igrate s desetericom. Nije me briga koliko je golova postigao ili koliko je trikova napravio.

Treba pogledati koliko je ekipa zabila golova, ali zabili su manje golova i imaju manje bodova nego u ovoj fazi prošle sezone. Ne mislim da je Haaland pravi igrač za ovaj tim jer je sve u vezi s njim protiv ove ekipe.

Nikad nisam mislio da će otići u City, jer Guardiola nikada nije želio takvog igrača - rekao je Hamann za talkSPORT.

Haland je prošlog ljeta prešao u Manchester City. Njegov ugovor traje do juna 2027. Sjajni Norvežanin je sezone upisao 28 nastupa u svim takmičenjima. Postigao je čak 31 pogodak i upisao tri asistencije.

Građani su trenutno drugoplasirani u Premiershipu sa 45 osvojenih bodova, pet manje od vodećeg Arsenala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.