open-navfaktor-logo
search
Dva derbija PLBiH
Neporaženo Sarajevo kod moćnog Borca, Široki na Grbavici
Dva derbija 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrana danas.
06.12.2020. u 08:53
get url
text

Od 15 sati Željezničar će na Grbavici ugostiti Široki Brijeg, dok će neporaženo Sarajevo dva sata kasnije gostovati kod, na domaćem terenu, moćnog Borca.

Nedjeljni program počinje od 13 sati kada su na rasporedu dva susreta. Sloboda će ugostiti Krupu i eventualnom pobjedom napravila bi veliki korak u borbi za opstanak.

U istom terminu Mladost će ugosititi Zrinjski. Domaći su rasterećeni, jer su trenutno u sigurnoj zoni, a eventualnom pobjedom protiv Plemića bili bi korak bliže opstanku. S druge strane Mostarcima je pobjeda imperativ ukoliko žele ostati u igri za plasman u Evropu.

Željezničar je u prošlom kolu slavio na gostovanju kod Zrinjskog, a danas će imati priliku da na domaćem terenu potvrdi taj trijumf protiv još jednog hercegovačkog kluba. Istina, Sarajlijama neće biti nimalo lagan posao, jer će ugostiti neugodnog rivala, koji je također u vrhu tabele i borit će se za plasman u Evropu.

Kolo će zatvoriti Borac i Sarajevo, koji će od 17 sati igrati derbi ovog kola. Bordo tim je neporažen u dosadšanjih 17 kola, a danas će biti na velikom ispitu. Banjalučani su zaista moćni na Gradskom stadionu gdje imaju omjer od sedam pobjeda, jednog remija i bez poraza su. Ovo će biti u duel dvije najefikasnije ekipe prvenstva - derbi u pravom smislu te riječi.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Radnik - Tuzla City 2:1
Velež - Olimpik 2:0

nedjelja, 13 sati
Sloboda - Krupa (Danijel Bojo, Marko Zelenika, Boris Dujmović)
Mladost - Zrinjski (Aleksandar Njegomirović, Nebojša Žuga, Emir Zahiragić)

nedjelja, 15 sati
Željezničar - Široki Brijeg (Dragan Petrović, Mirza Demir, Sreten Udovičić)

nedjelja, 17 sati
Borac - Sarajevo (Elvis Mujić, Damir Lazić, Mirza Čejvanović)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.