open-navfaktor-logo
search
Uzurpiran dio parkinga
Nepoznati investitor iz RS-a gradit će zgradu na entitetskoj liniji na Dobrinji, mještani blokiraju radove
Stanovnici Gandijeve ulice u sarajevskom naselju Dobrinja od petka dežuraju na parkingu jer tu su počele pripreme za izgradnju stambene zgrade na liniji između dva entiteta.
03.06.2020. u 13:10
get url
text

Kako su nam rekli, stanari zgrada se treba graditi na entitetskoj liniji. Stanovi su prije početka gradnje rasprodani, a investitor je po njihovim saznanjima Siniša Lubura, vlasnik firme NPL koja se nalazi u entitetu RS.

Prilikom naše posjete zatekli smo bager i kamion koji su uređivali prilazni put na mjestu gdje se treba izgraditi zgrada, kraj Terex benzinske  pumpe i uz atomsko sklonište. Postavljena je žičana ograda koja je zagradila i tridesetak parking mjesta na parkiralištu koje koriste stanovnici Gandijeve ulice.

{$galerijaFotografija}

Oni ne žele ukloniti svoje automobile sa parkinga, a jučer ih je na to upozoravala i komunalna policija i rekli su im da će ih početi kažnjavati.

Nekoliko stanara i jutros je bilo kraj gradilišta i ne žele ukloniti svoje automobile jer im nije jasno kako se zgrada može graditi na zamišljenoj entitetskoj lini, pored benzinske pumpe i skloništa i još uz to da se otme 30 parking mjesta.

Oni su nam kazali da čak nema ni table na kojoj piše ko gradi, šta gradi i još su postavili žičanu ogradu. Kažu da su se obraćali za pomoć Općini Novi Grad, ali ni oni još ne znaju o čemu se radi.

Alen Zorlak, šef Službe za urbanizam, stambene, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Novi Grad, nije odgovarao na naše pozive da pojasni javnosti i stanovnicima Gandijeve ulice prije svega da li se radi o legalnoj gradnji.

Dobrinja, gradnja stambene zgrade, entitetska linija, 03.06.2020
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.