open-navfaktor-logo
search
Bit će 0:3
Neslavan kraj: Navijači utrčali na teren, u 82. minuti prekinut meč Velež - Borac
Utakmica Velež - Borac, jedan od derbija 10. kola Premijer lige BiH, prekinuta je u 82. minuti nakon što su navijači domaćih utrčali na teren.  
21.09.2021. u 22:01
get url
text

Banjalučani su u većem dijelu meča bili u podređenom položaju, ali je odlučio trenutak inspiracije Stojana Vranješa koji je sjajno pogodio iz slobodnjaka u finišu prvog poluvremena. Kapiten Borca u 81. minuti potvrdio trijumf kada je istrčao kontru i dotukao Rođene nakon čega je uslijedio prekid.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi su zaprijetili domaći preko Vehabovića koji šutira snažno, ali Pavlović brani njegov udarac.

Nekoliko trenutaka kasnije još jedna prilika za Rođene. Zubanović je sjajno izbjegao ofsajd zamku, lobovao je golmana gostujućeg tima, ali je Mols spriječio slavlje domaćih.

U 27. minuti sporni momenat. Radović je nakon duela sa Zakarićem pao u kaznenom prostoru Borca, ali je sudija Sabrija Topalović pokazao da je lopta za Borac - nema penala.

A onda je arbitar iz Zenice dosudio diskutabilan slobodan udarac za goste, Vranješ je sjajno šutirao te matirao loše postavljenog golmana Bogdanovića.

Dok su gosti slavili gol, Velež je krenuo u napad... Ipak, sudija Topalović je prekinuo akciju, te vratio Rođene na centar, što je izazvalo buru negodovanja domaćih navijača i igrača. 

U samom finišu prvog dijela bilježimo veliku priliku za Velež kada je Radović glavom sa nekoliko metara šutirao preko gola. 

Stručni štab i navijači Veleža bili su nezadovoljni suđenjem nakon što je Topalović odsvirao kraj poluvremena. Treneri su se verbalno obračunali sa arbitrom, a navijači su tvrdim predmetima gađali sudiju. 

U nastavku meča uslijedila je opšta ofanziva Rođenih. Pokušali su Ćosić, Pršeš, Radović, ali promjene rezultata nije bilo.

I, kako to biva u fudbalu, uslijedila je kazna. Vranješ je istrčao kontru i rutinski matirao Bogdanovića. 

U tom trenutku na teren su utrčali navijači Veleža i izazvali prekid. Navijači Veleža ubrzo su se vratili na tribine, ali su igrači gostujućeg tima otišli u svlačionicu i to je značio kraj meča. 

Utakmica će vjerovatno biti registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist Borca, a Velež će dobiti žestoku kaznu. Iz dosadašnje prakse, uz novčanu kaznu, vjerovatno će biti zabranjen dolazak navijačima Rođenih na nekoliko utakmica...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.