open-navfaktor-logo
search
Uhapšen vozač
Nesreća kod Cazina: Vozilom naletio na pješake, otac poginuo, sin povrijeđen
Automobil "seat ibiza", slovenačkih registarskih tablica, kojim je upravljao 20-godišnjak iz Bužima, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na putu, naletio je na pješake
08.07.2019. u 10:10
get url
text

Pedesetjednogodišnjak iz Donje Koprivne kod Cazina je poginuo, dok je njegov 16-godišnji sin povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u ovom mjestu, kada je na njih vozilom "seat ibica" naletio 20-jednogodišnji vozač iz Bužima.

Kako je za Faktor kazao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, nesreća se dogodila u 19.45 sati.

- Automobil "seat ibiza", slovenačkih registarskih tablica, kojim je upravljao 20-godišnjak iz Bužima, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na putu, naletio je na pješake. Tom prilikom 51-godišnji muškarac iz Donje Koprivne, uslijed zadobijenih povreda smrtno je stradao na licu mjesta, dok je njegov 16-godišnji sin zadobio lakše povrede. Lice koje je upravljalo vozilom "seat ibiza" lišeno je slobode zbog sumnje u počinjenje teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa - rekao je Šiljdedić.

Prema riječima portparola MUP-a USK, u posljednja tri dana na području ovog kantona dogodilo se čak 20 saobraćajnih nesreća.  U ovim nesrećama jedna osoba je poginula, osam ih je teško, a 13 lakše povrijeđeno.

Inače, u posljednjih šest mjeseci na području Unsko-sanskog kantona smanjen je ukupan broj saobraćajnih nesreća, ali je povećan broj nesreća sa stradalim osobama.

- Imamo manje saobraćajnih nezgoda, ali su, nažalost, posljedice tih nezgoda teže - kazao je Šiljdedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.