open-navfaktor-logo
search
Tim s Maksimira
Nikad jeftiniji, nikad bolji: Poznato koliko zarađuju bh. fudbaleri u Dinamu
U Dinamovoj svlačionici više nema igrača s ugovorima kakve su, primjerice, imali povratnik Sammir, El Soudani i Junior Fernandes
06.10.2018. u 10:44
get url
text

Zagrebački Dinamo poslije dva odigrana kola u Evropskoj ligi ima dvije pobjede. Ni oni najoptimističniji navijači i fanovi kluba sa Maksimira nisu se nadali da će izabranici Nenada Bjelice poslije mečeva s renominiranim evropskim protivnicima kakvi su Fenerbahče i Anderlecht imati maksimalan bodovni učinak.

Modri su bez poraza i u 1. HNL, a sa šest pobjeda i tri remija trenutno drže lidersku poziciju, iako imaju utakmicu manje u odnosu na Lokomotivu.

Dinamo pod vodstvom Bjelice igra jako dobro, a mediji u hrvatskoj konstatovali su kako klub sa Maksimira odavno nije imao jefiniju a kvalitetniju ekipu.

U Dinamovoj svlačionici više nema igrača s ugovorima kakve su, primjerice, imali povratnik Sammir, El Soudani i Junior Fernandes. Brazilac je imao milionski ugovor, Soudani zagarantovatnih 1,5 milion eura, s bonusima i više, a Junior Fernandes 900.000 eura.

Sad su, naravno, neslužbeno dva najskuplja igrača modrih Mario Gavranović i Kevin Theophile-Catherine. Njih dvojica imaju po 800.000 eura godišnje. Ovaj dvojac je najskuplji, a nakon toga slijedi nekoliko igrača s godišnjim primanjima od oko pola miliona eura.

Prvi među njima je kapetan Arijan Ademi, koji je nedavno potpisao novi ugovor. On s bonusima može zaraditi i do 550.000 eura godišnje. Na pola miliona plaće su Emir Dilaver i Mislav Oršić.

Izet Hajrović, koji je ove sezone jedan od najboljih igrača Dinama, ima oko 400.000 eura, dok Amer Gojak igra za upola manju godišnju plaću.

Neslužbeni okvirni iznosi plaća:
Mario Gavranović - 800 hiljada eura
Kevin Theopile - 800 hiljada eura
Arijan Ademi - 500 hiljada eura
Mislav Oršić - 500 hiljada eura
Emir Dilaver - 500 hiljada eura
Izet Hajrović - 400 hiljada eura
Dominik Livaković - 400 hiljada eura
Petar Stojanović - 250 hiljada eura
Bruno Petković - 250 hiljada eura
Dani Olmo - 250 hiljada eura
Amer Gojak - 200 hiljada eura
Ivan Šunjić - 150 hiljada eura
Amir Rrahmani - 100 hiljada eura

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.