Istraga

Njemačka: Još dvojica Bosanaca optužena za krijumčarenje oružja

Objavljeno: 24.09.2019. u 08:17

Oružje je uvezeno u Njemačku preko njemačko-češke granice

FOTO: ILUSTRACIJA

Nakon što je u februaru pronađeno krijumčareno oružje u kombiju u Dresdenu, javni tužilac je podnio tužbu protiv još dvojice Bosanaca. Navodi se da su Bosanci starosti 24 i 28 godina bili uključeni u opetovani uvoz ručnih bombi, pušaka i municije kao članovi bande krijumčara oružja. Istražitelji pretpostavljaju da su time zarađivali za život.

U februaru ove godine u vozilu parkiranom na glavnoj željezničkoj stanici u Dresdenu pronađene su ručne bombe za šta su krajem juna optužena dvojica Bosanaca od 17 i 29 godina. Tužilac će sada krivično goniti još dvojicu Bosanaca zbog krijumčarenja oružja, među kojima 95 ručnih bombi, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i municiju različitog kalibra.

Oružje je uvezeno u Njemačku preko njemačko-češke granice, te sakriveno u kombiju. Istragom još nije utvrđeno da je oružje bilo pripremano za teroristički napad, pišu njemački mediji.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije