open-navfaktor-logo
search
EHF odlučio
Njemačka nije uspjela izlobirati odgodu dvomeča kvalifikacija protiv Austrije
Rukometni savez Njemačke nije uspio isposlovati odgodu dvomeča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine protiv Austrije.
22.12.2020. u 11:52
get url
text

VEZANI TEKST - Nijemci svim silama lobirali da se ne odgodi meč protiv BiH, šta žele sada?

Najbolji njemački rukometaši morat će neposredno pred početak Svjetskog prvenstva u Egiptu odigrati utakmice kvalifikacija za EURO 2022.

Samo sedam dana prije početka SP-a Nijemci će u gostovati kod Austrije u Graz, a tri dana kasnije će istu selekciju ugostiti u Kölnu, potvrdio je Rukometni savez Njemačke (DHB) na svojoj zvaničnoj internet stranici.

Lobiranje Njemačke ovoga puta nije prošlo kod EHF-a. Za razliku od utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kada su po svaku cijenu željeli igrati protiv desetkovane selekcije Bosne i Hercegovine, Nijemci su ovoj put željeli odgoditi susrete protiv Austrijanaca, no EHF je očito odlučio da se drži istog kriterija iako Njemačka od 13. januara učestvuje na Mundijalu u Egiptu.

Inače, poslije dva nepotpuna kola u kvalifikacionoj grupi D za plasman na EP Njemačka zauzima prvo mjesto sa četiri boda, Austrija je druga sa dva, dok su BiH i Estonija bez bodova. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.