open-navfaktor-logo
search
Strašan zločin
Njemačka: Osumnjičeni koji se zabio u pješake na ispitivanju u policiji
Vozač automobila koji je udario u pješake u pješačkoj zoni u njemačkom gradu Trier i koji je usmrtio pet osoba, a povrijedio više od deset ljudi, nalazi se na ispitivanju, saopćila je njemačka policija.
02.12.2020. u 12:13
get url
text
get url
text

Vlasti nisu podijelile nikakve detalje o tome šta je osumnjičeni rekao policiji tokom saslušanja.

Pedesetjednogodišnji vozač, rođen je u gradu Trier, uhapšen je jučer na mjestu nesreće. On bi trebao biti izveden pred sudiju radi naloga za hapšenje, javila je njemačka novinska agencija DPA.

Također bi trebalo da se podvrgne psihijatrijskom pregledu.

Osumnjičeni čije ime je nepoznato javnosti zbog poštovanja zakona o privatnosti, nema adresu stanovanja i već neko vrijeme živi u automobilu "land rover" koji mu je prijatelj pozajmio, a kojim se i zabio u pješake, rekli su zvaničnici.

Oni su sinoć rekli da "nema indicija da je bilo terorističkih, političkih i religioznih motiva koji su utjecali na događaj".

Osumnjičenom je izmjerena "određena količina alkohola koja nije za zanemarivanje i koja je iznad dozvoljene granice".

Četiri osobe su i dalje u životnoj opasnosti i nalaze se u bolnicama, dok je još pet zadobilo ozbiljne povrede, a još šestero ima manje povrede. 

Policija je kasnije saopćila da je jedan povrijeđeni podlegao povredama sinoć, ali nisu dostavljeni nikakvi detalji.

Oni koji su smrtno stradali identifikovani su kao 25-godišnja djevojka i muškarac (45) iz Triera, dok je bebina majka među onima koji su hospitalizovani. Policija je rekla da je najstarija žrtava imala 73 godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.