open-navfaktor-logo
search
Vrijedna pomoć
Njemačka policija SIPA-i donirala 10 automobila
Ova donacija rezultat je dobre i uspješne saradnje SIPA-e i Savezne kriminalističke policije u borbi protiv najtežih oblika kriminala
16.12.2019. u 17:01
get url
text

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je obavljena primopredaja donacije Savezne kriminalističke policije (BKA) SIPA-i, koju je preuzeo zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević.

Donaciju u vrijednosti od 391.760 KM koju čini deset automobila uručila je ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH NJ.E. Margret Ueber.

Ova donacija rezultat je dobre i uspješne saradnje SIPA-e i Savezne kriminalističke policije u borbi protiv najtežih oblika kriminala. Saradnja SIPA-e i Savezne kriminalističke policije u proteklom periodu rezultirala je i provođenjem više operativnih akcija usmjerenih protiv teških oblika organiziranog kriminala i terorizma.

- Zamjenik direktora Đuro Knežević zahvalio se ambasadorici na kontinuiranoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža SIPA-i u procesu jačanja kapaciteta SIPA-e, prije svega kroz opremljenost i unapređenje rada SIPA-e - saopćeno je iz ove policijske agencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.