Hrvatska

"Norijadom" maturanti proslavili posljednji dan škole

Objavljeno: 22.05.2019. u 13:29

Tačno u podne maturante je na glavnom zagrebačkom trgu, s kamiona na kojem je razglas, pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

FOTO: AA

 Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na tradicionalnoj "norijadi" okupilo se oko 5.000 maturanata odakle su krenuli prema Parku Bundek, a maturalne proslave održavaju se i u drugim hrvatskim gadovima i mjestima povodom posljednjeg dana srednjoškolskog obrazovanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Posipanje brašnom i kupanje u fontani Manduševac na Trgu bana Jelačića tradicija je zagrebačkih maturanata koji "norijadom" obilježavaju posljednji dan srednje škole.

Tačno u podne maturante je na glavnom zagrebačkom trgu, s kamiona na kojem je razglas, pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon čega se kamion Praškom ulicom polagano zaputio prema Parku Bundek gdje je za zagrebačke maturante organizirana zabava koja će trajati do 21 sat.

Foto: AA

Ples uz muziku s razglasa, posipanje brašnom i kupanje u fontani Manduševac tradicija je zagrebačkih maturanata koji svake godine u maju velikim tulumom obilježavaju posljednji dan škole. Maturante uskoro očekuje i maturalna večer, a nakon toga slijedi ispit mature za kojeg se potrebno pripremiti i čije polaganje je obavezno za sve one koji na jesen namjeravaju upisati fakultet.

Niži razredi srednje škole u Hrvatskoj nastavu pohađaju do polovice juna.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije