open-navfaktor-logo
search
Odluke
Nova imena u Nadzornom odboru BH Telecoma i Igmana iz Konjica
Federalna vlada je na današnjoj sjednici dala više ovlaštenja punomoćnicima da je zastupaju na skupštinama privrednih društava. Za Binas d.d. Bugojno opunomoćen je Jakub Mušinbegović, za Igman d.d. Konjic Fahrudin Smailagić, za Konfekciju Borac d.d. Travnik Senad Zekić i za BH Telecom Esad Osmanbegović.
25.06.2020. u 13:26
get url
text

Vlada je donijela i odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine, te o ponovnom raspisivanju i utvrđivanju kriterija Javnog konkursa za izbor i nominovanje za imenovanje članova Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

Vlada Federacije BiH danas je razriješila dosadašnje vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Igmana d.d. Konjic i dala prethodnu saglasnost za imenovanje Džemaila Ćibe i Ismeta Sarajlića za članove ovog odbora, na period od četiri godine.

Za člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije BiH imenovan je Dubravko Brdar, na period do isteka petogodišnjeg mandata članova ovog odbora.

Vlada je odobrila Komisiji za koncesije Federacije BiH da, u skladu s propisima, pokrene proceduru prijema u radni odnos sekretara ove komisije.

Vlada je donijela odluke o kriterijima i o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje članova Nadzornog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te imenovala Komisiju za provođenje konkursne procedure.

Iste odluke su donesene i kada je riječ o izboru i imenovanju zamjenika direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Danas je Vlada dala prethodne saglasnosti za razrješenje članova Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, te za imenovanje na ove dužnosti u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, imenovani su Almir Tahirović, Nedin Dedić, Haris Delizaimović, Almina Pilav i Mirko Rogić, saopćila je Vlada FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.