open-navfaktor-logo
search
Najmanje jedan kandidat
Nova stranačka koalicija predlaže Mirsada Hadžikadića za člana Predsjedništva BiH
U Sarajevu je danas ozvaničena nova stranačka koalicija pod nazivom Država. Postpisali su i koalicioni Manifest.
09.12.2021. u 13:46
get url
text

Ovu koaliciju zasada čine Platforma za progres, Nezavisni blok, pokret Red kojeg zastupaju nezavisni parlamentarci i vijećnici, Posavska stranka, Pokret Valter iz Tešnja, kao i drugi, kako se navodi u saopćenju Nezavisnog bloka, ugledni profesori, privrednici i nezavisni intelektualci.

Ovaj politički savez su predstavili predsjednik NB-a Senad Šepić, predsjednik Posavske stranke Ninoslav Sušilović, u ime pokreta Red, nezavisni federalni zastupnik Adis Arapović i predsjednik Progresa Mirsad Hadžikadić.

Koalicija će, najavio je Šepić, imati najmanje jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH, a to je Mirsad Hadžikadić. 

U prezentiranom Manifestu su ugrađeni principi – država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost, a cilj je revitalizacija države i njenih institucija, uz ekonomsku refromu, modernizaciju obrazovanja, zdravstvenog sistema, kao i očuvanje životne sredine, članstvo u EU i NATO savezu, te afirmacija bosanskohercegovačke dijaspore, navodi se u njihovom saopćenju.

VEZANI TEKST - Hadžikadić opet diže revoluciju, samo da još nauči zamijeniti gumu na automobilu

- U BiH se ne vodi ideološka, nego vrijednosna borba. Između onih koji vide znanje, poštenje i mlade kao ključ uspješne države i onih koji promoviraju kriminal, nepoštenje i slično. Samo pravedna i efikasna država može biti jaka i bogata, a samo jaka i bogata može osigurati građanima prava koja zaslužuju. To je cilj Koalicije Država. Pozivam sve stranke, udruženja i pojedince koji vjeruju u isto da nam se pridruže - poručio je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.