- Vrlo smo sretni da je Mostar doživio da može birati i imati izbore, ali još je važnije ko će dobiti dirigentsku palicu kako bi grad krenuo brže naprijed i pridružio se onim krajevima za koje držimo da su u ovom trenutku razvijeniji od njega - izjavio je Novalić.

Po njegovim riječima, Mostar je najvažniji grad za ukupne odnose u Federaciji BiH, pa čak i u Bosni Hercegovini, jer se u Mostaru generiraju kako dobre stvari tako i eventualni poremećaji u političkim odnosima.

- Ravnoteža u Mostaru znači i ravnotežu dalje u Federaciji BiH, i s te strane želio bih da nova ravnoteža bude plod izbora i volje građana, a ne političkih volja i kompromisa - poručio je.

Novalić i Guzin razgovarali su o planiranim investicijskim aktivnostima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a Novalić je za početak sljedeće godine najavio početak izgradnje tunela Prenj na koridoru Vc. Novalić je istaknuo da se radi o investiciji "teškoj" milijardu eura.

Upitan da prokomentira poziv predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da se u Mostaru broje glasovi i da Centralna izborna komisija sve svoje kapacitete izmjesti u taj grad, Novalić je kratko odgovorio kako će se izbori održati po zakonu, a kontrolirat će ih CIK. Kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar Zlatko Guzin kazao je kako su razgovori i planovi o mogućim investicijama na području Mostara potvrda onoga što se provlači kroz kampanju Koalicije za Mostar.

- Napominjem da Mostar ima položaj i ogromne komparativne prednosti u raznim granama industrije, samo je bitno da buduće Gradsko vijeće i budući gradonačelnik budu na istom fonu i da rade na dobrobit svih građana Mostara - ustvrdio je Guzin.