"Mali lav"

Novi Peugeot 208 bit će predstavljen u Ženevi 2019. godine

Objavljeno: 11.01.2019. u 15:26

Aktuelna generacija Peugeot 208 modela predstavljena je krajem 2011. godinie, pa je jasno da mali lav treba svog nasljednika

Nova generacija "malog lava" sa oznakom 208 bit će najvjerovatnije predstavljena na prestižnom sajmu automobila u Ženevi koji će se održati početkom marta.

Aktuelna generacija Peugeot 208 modela predstavljena je krajem 2011. godinie, pa je jasno da mali lav treba svog nasljednika.

Nova generacija 208 modela u završnoj je fazi tesiranja pa je jedan od protipova fotografisan u dobro zamaskiranom izdanju. Novi Peugeot 208 dolazi samo u izvedbi sa pet vrata zbog male potražnje kupaca za trovratnim modelima.

Novi Peugeot 208 bit će na novoj tehničkoj platformi CMP (Common Modular Platform) na kojoj je postavljen i DS3 Crossback, Ova platforma omogućit će proizvodnju potpuno električne izvedbe modela 208, piše Carlander.ba.

Nakon premijere koja se očekuje u martu, prvi primjerci u prodajnim salonima mogu se očekivati na ljeto ove godine.

Izvor:   Carlander.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije