open-navfaktor-logo
search
Serie A
Novi poraz: Džekina Vučica ostala gladna u Udinama
Vučica je nastavila s igrama po principu toplo-hladno, a čini se da ambicije o samom vrhu tabele i Scudettu na Olimpicu već mogu arhivirati za narednu sezonu
24.11.2018. u 17:06
get url
text
Roma
Roma

Fudbaleri Rome upisali su četvrti ovosezonski poraz. Ekipa Eusebija Di Francesca izgubila je s 1:0 u gostima kod Udinesea.

Vučica je tako nastavila s igrama po principu toplo-hladno, a čini se da ambicije o samom vrhu tabele i Scudettu na Olimpicu već mogu arhivirati za narednu sezonu.

Nakon današnjeg poraza Vučica za vodećim Juventusom zaostaje velikih 15 bodova, a Staroj dami tek predstoji meč 13. kola u kojem u Torinu gostuje SPAL.

Di Francesco kao da se ponovo kockao sa odmaranjem pojedinih fudbalera, pa je i danas na klupi ostavio igrače koji su obično neizostani članovi udarne postave. Među onima koji su ostali među rezervama bio je i kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Ipak, nakon što je De Paul u 54. minuti pogodio za vodstvo Udinesea trener rimske ekipe na teren je poslao Undera, a zatim i Džeku, no bilo je uzalud. Vučica je ostala gladna na gostovanju u Udinama.

Imali su gosti u finišu nekoliko izglednih prilika, ali mreža Juana Mussa do kraja meča se nije zatresla. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.