Novinar BN televizije Vladimir Kovačević danas je još jednom potvrdio da je kritične večeri, kada je pretučen ispred zgarde u kojoj je živio, vidio optuženog Marka Čolića (33).

U nastavku suđenja u Okružnom sudu Banja Luka, Čolić je upitao Kovačevića, koji je na zahtjev odbrane ponovo svjedočio, "da li je vidio njegovo lice".

- Pogledaj me u oči i reci da li sam te ja napao – kazao je Čolić.

Kovačević mu je odgovorio da je njega prepoznao na prepoznavanju koje je urađeno u policiji, neposredno nakon hapšenja.

Dodao je i da je osoba koja ga je napala imala "tamniju, oštriju, njegovanu bradu".

- Čolića sam na prepoznavanju, osim po bradi, prepoznao i po crtama lica – dodao je.

Također, ponovo je ispričao sve detalje iz kritične večeri.

Kao svjedok odbrane saslušana je i Vanja Krsmanović, Čolićeva nevjenčana supruga. Ispričala je da njih dvoje žive u vanbračnoj zajednici od 2016. godine i da imaju dijete, a govorila je i o dešavanjima kritične večeri, tvrdeći da je Čolić iz kuće izašao "malo prije 22 sata i otišao na posao".

Navela je i da ju je tokom ispitivanja u policiji, navodno "maltretirao" banjalučki inspektor Ognjen Kos, koji ju je, kako je ispričala, vrijeđao i galamio na nju, zbog čega je "pobjegla iz policijske stanice".

Čolić, inače bivši bokser, optužen je da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, 26. avgusta pokušao ubiti Kovačevića.
Dvojac se tereti da su ga presreli ispred njegove zgrade u banjalučkom naselju Mejdan i pretukli ga palicama.

Motiv još uvijek nije poznat.