open-navfaktor-logo
search
Pionirska dolina
Novogodišnje paketiće dobile medvjedica Aida, tigrica Nina, vuk Volfi...
Novogodišnji paketići od posebnih omiljenih obroka, prepuni ukusne i tople hrane zapakovane u posebno pripremljene kutije servirani su im tokom popodnevnog ručka
30.12.2019. u 14:28
get url
text
Medo Pionirska dolina

Za bebe životinja i nove, ovogodišnje stanovnike u Pionirskoj dolini uposlenici zoo vrta danas su priredili pravu malo novogodišnju zabavu. Sve bebe rođene u ovoj godini i životinje koje su tokom 2019. stigle u Sarajevo dobile su danas posebne novogodišnje paketiće koje su za njih pripremili oni koji se tokom cijele godine brinu o životinjama u popularnoj Pionirskoj dolini.

Novogodišnji paketići od posebnih omiljenih obroka, prepuni ukusne i tople hrane zapakovane u posebno pripremljene kutije servirani su im tokom popodnevnog ručka. Najprije kao jedna od najomiljenijih novogodišnji paketić dobila je desetomjesečna medvjedica Aida.

Ona kao ni njeni rođaci Sejo i Sonja ne spava zimski san, tako da uživa u snijegu i radostima igre u svom dvorištu. Iz toplog doma danas je istrčala zbunjeno na snijeg, veselo dižući njušku i prateći miris kuhanog mesa u novogodišnjem paketiću. Odmah je pritrčala kutiji u srebenom papiru i šapom vrlo spretno otvorila svoj prvi novogodišnji dar.

{$galerijaFotografija}

Aida je mladunče koje je Pionirska dolina spasila u maju ove godine. Ostala je bez majke u šumi kod Tarčina, a onda je neuhranjena i nesposobna za samostalan život spašena u Pionirskoj dolini. Sada je vrlo živahna i zdrava, a novu godinu u Pionirskoj dolini dočekuje u društvu svojih odraslih rođaka mrkih medvjeda.

Novogodišnji paketić stigao je potom i u nastambi vukova, a namijenjen je bio najmlađem, Volfiju. Mladi vuk već od ulaza čekao je svoje hranioce, jer on je već navikao da osoblje u zelenim odijelima svakodnevno donosi hranu. I vuk Volfi imao je sličnu sudbinu kao i medvjedica Aida, te je s njom jedna od beba koja je ove godine spašena smještajem u Pionirsku dolinu.

Tigrica Nina paketić je čekala u toploj nastambi, jer prvi snijeg u Sarajevu i niske temperature nisu dobri za nju. Iako je stigla u martu ove godine iz Francuske, već se navikla na sarajevski dom, sretna je i zadovoljna pažnjom koju ovdje ima. Bebe lemura, blizanci svoj novogodišnji dar iz crvenog paketića podijelile su spremno sa svojom porodicom.

Veselo su skakutale po inventaru dnevnog boravka, grabeći iz kutije grozdove i komadiće isjeckanih jabuka, banana i drugog voća. I ostale bebe, njih gotovo 30-ak, odnosno ovogodišnje prinove lama, antilopa, srna, zečeva, jarića, te životinje koje su došle u toku godine u Pionirsku dolinu i to američki bizon, rakuni, mare, berberske ovce, albino piton također su kao ovogodišnji podmladak sarajevskog zoološkog vrta dobile novogodišnje darove uz želje uposlenih da i iduću godinu uljepšavaju i uveseljavaju prostor zelene oaze.

Životinje Pionirska dolina 30.12.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.