open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Nožem pred majkom pokušao ubiti mlađeg brata: "Ovo je samo opomena"
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Velida Alagića zbog pokušaj ubistva njegovog pet godina mlađeg brata Armina u stanu na Alipašinom Polju.
22.04.2020. u 20:15
get url
text

- Optuženi se tereti da je 31. oktobra prošle godine, oko 09,35 sati u Sarajevu, općina Novi Grad, u stanu u kojem živi sa majkom i bratom, a nakon što se verbalno sukobio sa svojim bratom, sa kuhinjskog pulta uzeo nož sa drvenim rukohvatom, iako svjestan da ga navedenim nožem može usmrtiti, što je i htio, zamahnuo nožem i ubo brata u lijevi dio leđa - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Tom prilikom bratu je nanio lakšu tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u leđni dio grudnog koša sa lijeve strane, a zatim ga nožem ubo i u lijevu nadlakticu.

Uslijed toga je njegov brat pao na pod, da bi potom Velid sjeo na njega, te mu zadao još jedan udarac nožem u grudni koš i nanio mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život, nakon čega je ustao rekavši bratu: "To je samo opomena", te se udaljio iz stana u nepoznatom pravcu.

Uz optužnicu, tužilac je predložio Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora Velidu Alagiću, naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.