Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uvjeti za odigravanje susreta u narednom periodu.

- U proteklom periodu uspješno smo izvršili niz aktivnosti koje su sugerisane od nadležnih organa u cilju zaštite igrača i osoblja u Trening centru Butmir i na stadionu. Nakon kompletiranja seroloških testova, nastavljamo sa prevencijom zaraze koronavirusom uz konsultacije sa nadležnim organima. U stalnom smo kontaktu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Kriznim štabom KS i epidemiolozima - rekao je doktor Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima FK Sarajevo.

Centar za sport i rekreaciju osigurao je dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kompletnog stadiona. 

- Ambulanta na stadionu se dezinfikuje na dnevnom nivou. Postavljeno je ukupno pet barijera za dezinfekciju na stadionu, a beskontaktno mjerenje temperature bit će na samom početku. Na odvojenim ulazima u svlačionice postavljene su prostirke za dezinfekciju obuće - naglasio je Ismar Hadžibajrić, glavni fizioterapeut FK Sarajevo.

Delegaciju koja je vršila obilazak stadiona činili su predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, epidemiolog, predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a ispred Fudbalskog kluba Sarajevo sastanku su prisustvovali generalni sekretar Mirza Hadžić, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, koordinator medicinskog tima Reuf Karabeg i glavni fizioterapeut Ismar Hadžibajrić.