Delegacija Bošnjačke stranke je, povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, položila vijenac na spomen-obilježje civilnim žrtvama rata u Podgorici. Mustafić je kazao da tim činom žele da podsjete i na zločine koji su se desili na teritoriji Crne Gore ili su u njima učestvovali ili stradali crnogorski građani. On je kazao da treba procesuirati zločine u Bukovici, Štrpcima, Kaluđerskom lazu i Morinju.

- Država Crna Gora koja je svoju multietničku stabilnost sačuvala u najtežim mogućim vremenima dužna je da dostojno obilježi zločine koji su se desili na njenoj teritoriji. Da kroz obrazovni sistem i medijske sadržaje govori o genocidu u Srebrenici i o svim zločinima koji su se desili na teriotoriji Crne Gore. Naša je želja da se ovi zločini koji su se desili nad nedužnim civilima nikada i nikome ne ponove. To je obaveza čitavog čovječanstva - kazao je Mustafić.

On je podsjetio da je Bošnjačka stranka prethodnih godina imala predstavnike na komemoraciji u Potočarima, ali da se ove godine od toga odustalo zbog epidemije koronavirusa i preporuka zdravstvenih insitiucija. Mustafić je istakao da je 11. juli jedan od najtragičnijih datuma u povijesti Bošnjaka.

- Ovo je podsjećanje na genocid u Srebrenici i najveće stratište nakon Drugog svjetskog rata na tlu Evrope. Tada je pred licem Evrope i uz šutnju Evrope počinjen genocid u kome su ubijeni nedužni ljudi čiji je jedina krivica bila to što su bili druge nacije i vjere. Ovo je podsjećanje i na druga stratišta tokom agresije na BiH. Na Višegrad, Zvornik, Prijedor i na sve nevine žrtve bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadale - kazao je Mustafić.