Zahvalivši se okupljenima, Amar Dizdarić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Bihać, uz ostalo je rekao da mladi u Bihaću moraju dobiti priliku da stvar preuzmu u svoje ruke i tako rade za svoj i boljitak cijelog grada.

Prisutnima se obratio i dr. Samir Muminović, predsjednik GO SDA Bihać i kandidat za gradonačelnika Bihaća, koji je okupljenim mladim ljudima, rođenim poslije formiranja SDA i sticanja nezavisnosti BiH, govorio je teškim vremenima, vremenima iskušenja, vremenima kada se vodila borba prvo za identitet, a kasnije i slobodu i opstanak bošnjačkog naroda.

- Kada razmišljam o tim vremenima i kada vas vidim ovdje, sretan sam što niste morali doživjeti i proživjeti sve ono što su doživjele neke starije generacije, generacije vaših roditelja. Ja vas molim da njihovu žrtvu nikad ne zaboravite, te da ih poštujete, a naša generacija ima još jednu veliku obavezu, a to je da vama da priliku, da izgradi sistem u kojem ćete moći živjeti, razvijati se kao ljudi i stručnjaci. Radit ćemo i uradit ćemo sve da ovaj Grad bude grad u kojem ćete zasnovati vaše porodice. To je naša odgovorrnost i nećemo bježati od nje, nećemo bježati od toga da gledamo i kritično i samokritično prema svemu što jeste ili nije urađeno za vašu budućnost -zaključio je dr. Muminović.

Delegacija Asocijacije mladih SDA Bihać nakon održane javne tribine, posjetila je i mezar rahmetli Irfana Ljubijankića, gdje je učenjem fatihe još jednom odala počast jednom od osnivača i prvom predsjedniku SDA Bihać.