open-navfaktor-logo
search
MUP RS
Objavljen snimak osumnjičenog za pokušaj ubistva banjalučkog biznismena
Lukić je u napadu zadobio dvije prostrelne rane u nogu, a ranjen je kada je izlazio iz automobila koji je parkirao u garažu
02.10.2019. u 09:28
get url
text

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a zatražilo je pomoć građana u rasvjetljavanju pokušaja ubistva Banjalučanina Ranka Lukića koje se dogodilo 4. juna 2016. godine i pozvalo građane da ukoliko prepoznaju osobu sa fotografije i snimka, kontaktiraju najbližu policijsku stanicu ili pozovu policiju na telefonski broj 122. 

Nepoznata osoba sa snimka i fotografije sumnjiči se da je  tog dana oko 13,18 sati u Banjoj Luci pokušao ubiti Ranka Lukića, biznismena i vlasnika firme "Lukić invest", ispred njegove kuće u Njegoševoj ulici. 

Na snimku, koji je policija objavljivala i ranije, a koji traje oko osam sekundi, vidi se muškarac sa podvezanom lijevom rukom, te crvenim kačketom na glavi.

Policija i dalje traga za tim muškarcem,  a Lukić je nakon napada tvrdio da ne zna koji je motiv, te da ni sa kim u to vrijeme nije bio u sukobu.

Napadač koji je bio na motociklu ispalio je više hitaca prema njemu, koji su ga pogodili u noge i nanijeli mu prostrelne povrede.

Za medije je tada ispričao da se napad dogodio u trenutku kada je ulazio u dvorište kuće, kao i da je počeo da trči za napadačem kada je primijetio krv na nogama. U potjeru se uključilo i nekoliko njegovih komšija, ali je napadač uspio da pobjegne.

Firma Ranka Lukića "Lukić invest" imala je tada desetak radnika, a bavila se između ostalog uvozom cigareta, i godinu prije napada ostvarila je milionske prihode.

U vrijeme počinjenja djela bio je član je glavnog odbora SNSD-a Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.