open-navfaktor-logo
search
Bivša učenica
Objavljeni novi detalji masakra u školi u SAD-u, kao i snimci napadačice
Policija je objavila identitet napadačice koja je jučer u pucnjavi u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu, na jugu SAD-a, ubila troje djece i tri odrasle osobe.
28.03.2023. u 08:52
get url
text

Riječ je o 28-godišnjoj Audrey Elizabeth Hall, bivšoj učenici škole, koju je policija ubila na mjestu događaja.

Policija Nashvillea objavila je i snimak na kojem se vidi kako je napadačica ušla u školu. Prikazano je kako puca na ulazna vrata, a zatim se penje kroz razbijeno staklo kako bi ušla.

Nosila je crvenu kapu, maskirne pantalone i nešto poput zaštitnog prsluka. U ruci je nosila jurišnu pušku, dok joj je s boka visilo slično oružje. Po ulasku u školu lutala je pustim hodnicima.

VEZANI TEKST - Troje djece i troje odraslih ubijeno u školi, policija otvorila vatru na napadačicu

Kako je navela policija, Audrey je pucala na njihova vozila dok su se približavala, a jedno je pogodila u vjetrobransko staklo.

Na snimkama i fotografijama također se vide oružje korišteno u napadu i automobil ubice parkiran u blizini. Pucnjava je prekinuta oko 14 minuta nakon što je počela, kada je policija upala u zgradu i ubila napadačicu, pišu američki mediji. Navodi se da je Audrey transrodna osoba.

Sve zastave širom Sjedinjenih Američkih Država će biti spuštene na pola koplja.

Američki predsjednik Joe Biden naredio je da se zastave spuste na pola koplja 31. marta na svim javnim zgradama, uključujući Bijelu kuću, vojne garnizone i mornaričke brodove širom zemlje.

Zastave će biti spuštene na svim zgradama američkih ambasada i konzularnim uredima i vojnim bazama u zemlji i inostranstvu, piše Anadolija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.