open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Obrat u istrazi: Djevojka koja je pronađena u napuštenom objektu u Mostaru lažirala sopstvenu otmicu
Dvadesetsedmogodišnja djevojka iz Mostara koju je jučer pronađena polugola i vezana u jednom od napuštenih objekata nedaleko od jezera HE Mostar, lažirala je sopstvenu otmicu.
04.11.2021. u 13:57
get url
text

Ova informacija potvrđena je Faktoru iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom se provodi istraga ovog slučaja.

VEZANI TEKST - U Mostaru pronađena vezana polugola djevojka

- Prema dosad prikupljenim informcijama dovivenim iz Policijske Uprave Mostar utvrđeno je da se ne radi o postojanju krivičnog djela, već o insceniranom slučaju od pronađene osobe - kazali su nam iz Tužilaštva HNK.

Dodali su da pripadnici policijske uprave Mostar, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, i dalje radi na utvrđivanju okolnosti vezanih za navedeni slučaj.

Podsjetimo, jučer u popodnevnim satima radnici šljunkare u Vrapčićimna pronašli su 27-godišnjakinju, koja je, kako je rečeno, bila polugola, veztana i u polusvjesnom stanju.

Ona je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić", gdje je smještena na psihijatriju.

Međutim, dok su istraživali slučaj, mostarski policajci primijetili su brojne kontradiktornosti u ovom slučaju, te na koncu utvrdili da od otmice ustvari njije bilo ništa.

Koji su motivi nagnali ovu mladu ženu, koja navodno živi u Blagaju da sve izmisli, zasad nije poznato.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.