RUTA Grupa Triglav festival će 19. maja u 20 sati otvoriti izvođenje predstave Kamernog teatra 55 "Sin" po tekstu Floriana Zellera, u režiji Dine Mustafića.

U okviru festivala na sceni Kamernog teatra 55 će se predstaviti Dramski teatar Skopje 20. maja sa predstavom "Čudesna terapija", u režiji Dimčeta Nikolovskog. Mestno gledališče ljubljansko će 22. maja izvesti predstavu "Trije milijoni minut", u režiji Barbare Hieng Samobor. Beogradsko dramsko pozorište će se 23. maja predstaviti predstavom "Trpele", u režiji Bobana Skerlića.

Kazalište Uliysses 24. maja izvodi autorski projket Maria Joveva i Nikole Nedića "Koncert za žlice i gitare". Festival će zatvoriti Gradsko pozorište Podgorica 25. maja sa predstavom "Samo da je po redu", u režiji Lidije Dedović.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.