open-navfaktor-logo
search
Osmi dan u bjekstvu
Od Goluba ni traga ni glasa: Osumnjičeni za ubistvo Nedžiba Spahića krije se u Srbiji?
Osam dana je prošlo od ubistva Nedžiba Spahića, zvanog Džiba, koje se dogodilo u sarajevskom naselju Grbavica, a osumnjičeni za ovo ubistvo još nije uhapšen. 
07.07.2020. u 17:40
get url
text

Kao što je javnosti već poznato, osumnjičeni za ovo krivično djelo je Saša Golub (1977) iz Sarajeva za kojim je nedavno, na osnovu rješenja nadležnog suda, raspisana centralna potjernica.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivno rade na lociranju i pronalasku osumnjičenog - kratko su nam kazali danas u MUP-u KS. 

Kako nezvanično saznajemo, provjeravaju se određene informacije prema kojima bi se on mogao kriti u Srbiji. Iz policije, međutim, zvanično nisu mogli potvrditi ove informacije. 

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se u prošli ponedjeljak uvečer u restoranu "Paper Moon" na Grbavici. Tada je maskirani ubica, u prepunoj bašti restorana, prišao stolu za kojim je sa još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni, te uhapšen osumnjičeni za pomaganje.

On je nakon ispitivanja u Tužilaštvu pušten, te će biti svjedok u postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.