open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Od ponedjeljka počinje sa radom ambulanta Hrasno Brdo
Od ponedjeljka, 9. novembra ove godine, na području općine Novo Sarajevo bit će otvorena ambulanta porodične medicine Hrasno Brdo u ulici Varaždinska.
06.11.2020. u 21:36
get url
text

Uoči zvaničnog početka rada, ambulantu su obišli vršilac funkcije premijera Kantona Sarajevo Anis Krivić, vršiteljica dužnosti ministrice zdravstva KS Jasna Agić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JU Dom zdravlja KS Muhamed Ahmić.

Kako je ovom prilikom istaknuto, u ambulanti će raditi jedan tim porodične medicine, stomatološki tim i laboratorija. To će, kako je istakao v.d. premijera Krivić, značajno pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa u zbrinjavanju zaraženih, u smislu da će Dom zdravlja Novo Sarajevo steći uvjete da bude pretvoren u COVID ambulantu.

Direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo Amira Skopljak rekla je da otvaranje ambulante dolazi u pravo vrijeme, u periodu pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo.

- Otvaranjem ambulante poboljšat ćemo zdravstvenu zaštitu pacijenata koji žive na području naselja Hrasno Brdo, a istovremeno rasteretiti i smanjiti gužve u našem centralnom objektu - naglasila je Sopljak.

Iako nema direktne nadležnosti u oblasti zdravstva, načelnik Koldžo je istakao da se Općina Novo Sarajevo od početka pandemije stavila na raspolaganje JU Dom zdravlja KS, sa ciljem da se građanima omogući najbolja moguća zdravstvena zaštita.

Između ostalog, izgrađena je ambulanta u Velešićima, rekonstruisane ambulante na Grbavici i u Pofalićima, a devet mjeseci nakon izgradnje, u funkciju će biti stavljena i ambulanta Hrasno Brdo, saopćeno je iz Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.