open-navfaktor-logo
search
Imamović i Grad šute
Od sutra šatorsko naselje na Brčanskoj Malti u Tuzli!
Ispred zgrade "15. maj" u tuzlanskom naselju Brčanska Malta sutra će biti postavljeni šatori u kojima će kupci nekretnina dežurati sve dok ne usele u svoje stanove, saznaje Faktor u Udruženju građana "15. maj" koje okuplja oštećene.
21.09.2018. u 14:39
get url
text

Oni su jučer održali protest na kojima su tražili proveđenje dvije odluke Gradskog vijeća Tuzla, jednu o zamjeni nekretnina, koja je preduslov za realizaciju druge odluke, o priključenju na vodovodnu, kanalizacionu mrežu, grijanje, ali i za priključenje struje. Međutim, nakon jučerašnjeg protesta ostali su nijemi gradonačelnik Jasmin Imamović i Gradska uprava, u čijoj je nadležnosti da provodi odluke Gradskog vijeća.

Stambeno poslovni objekat (SPO) "15. maj" trebao je biti završen krajem 2009. godine, ali još uvijek nije useljiv. Objekat su gradili Direkcija za izgradnju Tuzla, koje je u većinskom vlasništvu Grada, i građevinska kompanija "Giprom".

Inače, kupcima je, kako kažu, na sastancima u gradskoj upravi obećano da će u svoje stanove useliti do kraja avgusta, ali to se nije desilo. Oni su sada kao krajnji rok postavili početak sezone grijanja, 15. oktobar, a za utorak su najavili još jedan protest.

I dok se odluke Gradskog vijeća ne provode, kupci ulažu svoje novce da bi obezbijedili svu potrebnu dokumentaciju da zgrada dobije upotrebnu dozvolu.

- Kupili smo radijatore od svojih novaca, platili smo i investitoru, firmi "Tom Cat", koja je preuzela obavezu da završi radove na garažama i oko zgrade, platit ćemo i projektnu dokumentaciju, a potom i rentu... - pojašnjava Sevleta Avdić, jedna od kupaca nekretnina.

Kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u zgradi "15. maj" ima oko 200. Svi zajedno u zgradu su uložili između 10 i 11 miliona maraka, ali još uvijek ne posjeduju nekretnine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.