open-navfaktor-logo
search
Otvaranje granica
Od sutra u Crnu Goru mogu i građani BiH
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je odluku da od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa.
31.05.2020. u 20:20
get url
text
Crna Gora granični prijelaz

U ponoć se otvaraju do sada zatvoreni granični prijelazi sa Bosnom i Hercegovinom, a bit će otvoreni granični prijelazi:

- Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča,

- Šula – Vitina, na putnom pravcu Pljevlja – Foča,

- Sitnica – Zupci na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje i

- Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići - Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

- Građanima iz 26 zemalja od sutra je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regiona, dok se na Srbiju ta mjera ne odnosi. Propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mjera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste - saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.