Sarajevo

Odata počast heroju Zami Dučiću

Objavljeno: 25.09.2018. u 11:31

U organizaciji Udruženja 101. brigade danas je obilježena 24. godišnjica pogibije komandanta manevarskog bataljona ove brigade rahmetli Zame Dučića

Među prvima u naselju Hrasno Brdo u kojem je živio sa porodicom, uključuje u odbranu grada

Ovim povodom su saborci, članovi porodice, predstavnici institucija vlasti, te ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo položili cvijeće na mezar ovog hrabrog gazije u haremu Alipašine džamije.

Zamo Dučić rođen je 8. februara 1967. godine u Plavu.

Prije izbijanja agresije na RBiH bio je zaposlen u Arhivu grada Sarajeva, te se među prvima u svom naselju Hrasno Brdo u kojem je živio sa porodicom, uključuje u odbranu grada.

Obnašao je dužnosti komandanta trećeg bataljona 167. slavne motorizovane brigade Prvog korpusa i komandanta 101. motorizovane brigade.

Poginuo je 24. 09. 1994. godine na Jasenu-Vareš, a za hrabrost ispoljenu tokom agresije posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem "Zlatnim ljiljanom" te je promovisan u čin majora.

 

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije