open-navfaktor-logo
search
Produžen pritvor
Odbrana fatalne Sunite uložila žalbu Vrhovnom sudu FBiH
Advokatica Nada Dalipagić, koja zastupa osumnjičenu za ubistvo, kaže da je žalba uložena što Hindić-Bošnjaković nema namjeru niti ima gdje bježati
01.11.2019. u 18:52
get url
text

Odbrana Sunite Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičene da je početkom prošlog mjeseca ubila vlasnika motela "Villa Ivanković", Ninu Ivankovića, uložila je danas žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH na rješenje Krivičnog vijeća Kantonalnog suda u Mostaru o produženju pritvora osumnjičenoj za još dva mjeseca, zbog postojanja mogućnosti bijega, kako su zatražili iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 Advokatica Nada Dalipagić, koja u ovom predmetu zastupa Hindić-Bošnjaković, potvrdila je za Faktor da je u uložila žalbu što Hindić nema namjeru niti ima gdje bježati, s obzirom na to da nema drugo državljanstvo, niti ima bilo gdje nekretnina, kao i da ima lom obje noge.

Hindić-Bošnjaković je iz Travnika, gdje se, podsjetimo, predala tamošnjoj policiji, u Mostar dovezena s nogama u gipsu. Ona je, navodno, nakon ubistva, skočivši sa zida kraj motela u mjestu Buna kod Mostara zadobila lomove kostiju oba stopala. Šta je prethodilo ubistvu, ko je sve prisustvovao, ko joj je pomogao u bijegu, predmetom je istrage.  Tužilaštvo HNK još čeka na nalaze vještačenja.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.