open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara
Odluka o privremenom otvaranju Sarajevskog aerodroma radi povratka bh. građana iz Londona i Geteborga
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donijelo odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog Aerodroma Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona i Geteborga 9. i 10. aprila.
08.04.2020. u 16:32
get url
text

Kad je u pitanju let iz Londona, lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo - London. Putnici, koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Što se tiče leta iz Geteborga, lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.