Nezadovoljan suđenjem

Odović: Igrao sam derbije, ali po uputama trenera

Objavljeno: 03.11.2018. u 19:46

Fudbaleri Željezničara doživjeli su treći poraz u posljednjih pet mečeva, a poraz u derbiju nikada nije lagan.

Trener Plavih nije bio zadovoljan suđenjem Irfana Peljte

FOTO: K. SOFTIĆ

Trener Plavih s Grbavice, Milomir Odović, odmah nakon utakmice u kratkoj izjavi je kazao kako je isključenje Miloša Bakrača pokvarilo utakmicu, što je ponovio i na press konferenciji nakon susreta.

- Utakmicu je odlučilo, odnosno pokvarilo iskljčenje Bakrača. Nezadovoljan sam dobrim dijelom igrača. Sarajevo je, posebno u prvom poluvremenu dominiralo, a mi smo se u nastavku malo konsolidovali. Čuvanje rezultata je uslovilo da Sarajevo više nije dominiralo. Meni je najveće postignuće povratak Veselinovića i dolazak malog Osmanovića. Jedno se trenira, a drugo se pokazuje na terenu - rekao je vidno razočarani Odović, te dodao:

- Mi moramo dalje, ali trebali bismo igrati kako radimo na treninzima. Ne mogu da shvatim. Ja sam igrao mnogo derbija, ali po uputama trenera. Ne znam šta je u ovom slučaju drugačije.

Strateg Plavih ipak je odlučio komentarisati suđenje. Na novinarsko pitanje da li je glavni arbitar Irfan Peljto malo "pogurao" Sarajevo, Odović je kazao:

- Mislim da jeste. Vidite kakve je startove puštao u prvih 20 minuta - rekao je Odović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije