On je osumnjičen da je 14. septembra 2023. godine u večernjim satima u naselju Ratkovići na reginalnom putu Čelić-Šibošnica, u noćnim uvjetima upravljao automobilom brzinom od oko 100 kilometara na sat, na dionici puta sa ograničenjem brzine od maksimalno 50 kilometara na sat te pri bezobzirnoj vožnji nedozvoljenom brzinom, nije obratio pažnju na pješaka Miću Garića koji se kretao desnom kolovoznom trakom gurajući bicikl pored sebe.

- Uslijed ovakve vožnje je čeonim dijelom vozila udario pješaka u leđa i odbacio ga, pri čemu je oštećeni dobio višestruke povrede glave i cijelog tijela, ali se osumnjičeni nastavio kretati i udaljio se iako svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je povrijedio, a od nanesenih povreda je pješak ubrzo i preminuo - navode iz Tužilaštva.

Operativnom saradnjom MUP-a TK i Policije Brčko Distrikta na području Distrikta je pronađeno vozilo i identifikovana je osumnjičena osoba, nakon čega je lišen slobode i obavljena je kriminalistička obrada. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku.