Bugojno

Održan 7. regionalni sajam poljoprivrede i eko-turizma "Zlatna jesen"

Objavljeno: 21.09.2018. u 16:46

Sedmi regionalni sajam poljoprivrede i eko-turizma "Zlatna jesen" održan je danas u Bugojnu, u organizaciji te općine i Asocijacije organskih proizvođača Srednjobosanskog kantona (SBK)

Proizvode i rukotvorine izložila su 22 proizvođača s prostora cijele BiH

Svoje poljoprivredne proizvode i rukotvorine izložila su 22 proizvođača s prostora cijele BiH, a veliki broj njih došao je iz gradova gornjovrbaske regije.

- Pozivam poljoprivredne proizvođače da hranu proizvode bez upotrebe pesticida, herbicida i umjetnih gnojiva, jer je budućnost Bosne i Hercegovine u kvaliteti naših proizvoda - kazao je predsjednik Saveza "Organsko Federacije BiH" i pomenute asocijacije Sejad Herceg.

Prva "Zlatna plaketa Saveza Organsko FBiH" i "Zlatna korpa organskih proizvoda" uručena je načelniku Općine Bugojno Hasanu Ajkuniću.

- Ova plaketa mi puno znači i mogu samo reći da će poljoprivredni proizvođači uvijek imati moju podršku, kao i podršku Općinskog vijeća i resorne službe - naglasio je Ajkunić.

Zahvalnice za najbolju prezentaciju, najposjećenije i najljepše štandove uručene su Bugojankama Hatidži Ćatić, Sabini Prokošak-Zumeri i Amri Čehaja, te Udruženju žena "Burma" iz toga grada.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije