open-navfaktor-logo
search
Jednoglasno
Održan prvi kongres PDA, Mirsad Kukić izabran za predsjednika
Na prvom kongresu Pokreta demokratske akcije održanom danas za predsjednika je jednoglasno izabran Mirsad Kukić iz Banovića. 
18.12.2021. u 16:00
get url
text

Delegati Pokreta demokratske akcije jednoglasno su izabrali i članove Nadzornog i Glavnog odbora. 

Kongresu su prisustvovali predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević i Izen Hajdarević uime stranke Narod i Pravda. 

Prisutne su pozdravili predsjednici i predstavnici drugih stranaka, ističući da pružaju podršku politikama Pokreta demokratske akcije. 

U svom ekspozeu Mirsad Kukić je kazao da je PDA stranka političkog centra, te da pripadaju strankama koje štite interese svih građana Bosne i Hercegovine na cjelokupnoj teritoriji. 

- PDA u svom djelovanju ima namjeru da ostvari izuzetno dobru saradnju sa drugim političkim partijama, bez obzira koji one prefiks nosile. Naša saradnja se mora ostvariti i sa strankama koje sebe predstavljaju srpskim, bošnjačkim i hrvatskim, ali i građanskim. Na taj način želimo da sa svima u svom političkom djelovanju i političkom kapacitetu omogućimo ravnopravan tretman svim narodima i građanima bez preferiranja bilo koga - izjavio je Kukić u svom ekspozeu.

Na kongresu je naglašeno da će Bosna i Hercegovina ostati u okvirima svojih granica, a da se pričama o secesiji samo stiču politički poeni. 

Također je kazano da se mora naći kompromisno rješenje između Bošnjaka i Hrvata, te ostalih na području FBiH, kada je riječ o izboru člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.