open-navfaktor-logo
search
Prioritet u postupanju
Održan sastanak dužnosnika Tužilaštva BiH sa oštećenima u predmetima Memić i Dragičević
V.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić, zajedno sa postupajućim tužiocima u predmetima Memić i Dragičević, sastao se sa predstavnicima porodica oštećenih, Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem kao i njihovim pravnim zastupnikom, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
26.05.2022. u 14:43
get url
text

- Predstavnici oštećenih upoznati su da je na nedavnom sastanku Koordinacionog tijela tužilaca u Bosni i Hercegovini, donesen zaključak da se sve aktivnosti koje se odnose na predmet stradanja Memić Dženana, procesuiraju u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine - saopćilo je Tužilaštvo i dodalo:

- Na sastanku su oštećeni upoznati da su navedeni predmeti definisani kao prioriteti u postupanju Tužilaštva BiH, te im je prezentovano koji koraci i aktivnosti su poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu.

Nadalje, na sastanku je istaknuto da sve institucije moraju pružiti porodicama oštećenih adekvatnu zaštitu njihove sigurnosti, što je zadatak i obaveza svih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.