Sindikat

Održan štrajk upozorenja u Aluminiju

Objavljeno: 21.11.2018. u 11:14 Autor: A. B. Š.

Na vanrednoj Skupštini Sindikata mostarskog Aluminija, održanoj prošle sedmice, jednoglasno je donesena odluka da se danas s početkom od deset sati održi jednosatni štrajk upozorenja u krugu preduzeća, kako bi još jednom skrenuli pažnju na tešku situaciju u tom poduzeću

Uzrok štrajka su višemjesečna dugovanja za doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje

Štrajk je i održan, a iz Sindikata su, podsjećamo, naveli, da su ih na štrajk navela višemjesečna dugovanja za doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje, zbog čega ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

Što se tiče isplate plaća, sporazum s menadžmentom se trenutno ne poštuje. Jedna grupa radnika već ranije je obustavila rad, navode.

Štrajkovi upozorenja održat će se također i sutra te u petak, a ako ti štrajkovi ne urode plodom, nije isključeno da radnici stupe u generalni štrajk, najavili su iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Uprava preduzeća je ranije istaknula kako će podržati štrajk 900 radnika Aluminija, koliko ih je trenutno zaposleno.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije