Druženje na Neretvi

Održana četvrta Media regata, novinarima predstavljene prirodne ljepote općine Konjic

Objavljeno: 10.06.2019. u 13:48

U regati je učestvovao 21 medij, a do cilja je u najkraćem roku stigao čamac u kojem su bili takmičari  portala Faktor.ba, Fashion.ba i Novog radija

Proteklog vikenda u selu Džajići nadomak Konjica održana je četvrta Media regata u organizaciji udruženja Zelena rijeka Konjic, a pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke.

U regati je učestvovao 21 medij, a do cilja je u najkraćem roku stigao čamac u kojem su bili takmičari  portala Faktor.ba, Fashion.ba i Novog radija. Drugo mjesto pripalo je predstavnicima portala Klix, Coolstyle i magazina Visit BiH, dok su treće mjesto izborile ekipe Nezavnisnih novina, Radija M i portala Novikonjic.ba.

Pored trke na Neretvi od Glavatičeva do Džajića buka u prelijepom prirodnom okruženju, predstavnici medija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imali su priliku i da obiđu Titov bunker D0 Ark, Zavičajni muzej Konjic i Rodnu kuću Zulfikara Zuke Džumhura. Džajića buk obezbijedio je smještaj, hranu i piće za učesnike koji su uz muziku uživo i odlično gostoprimstvo domaćina, tri dana istinski uživali u pravnom skrivenom dragulju doline Neretve.

Cilj održavanja regate bila je promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog gradića i cijele regije, koja se može pohvaliti nevjerovatnim prirodnim resursima poput Boračkog, dijela Jablaničkog jezera, planine Prenj, sliva rijeke Neretve i mnogih drugih.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije