open-navfaktor-logo
search
Preminuo u Rimu
Održana komemoracija Siniši Mihajloviću, u knjigu žalosti upisao se i Milorad Dodik
U medija centru stadiona Rajko Mitić u Beogradu u nedjelju je održana komemoracija u povodu smrti fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.
18.12.2022. u 12:47
get url
text

Predsjednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović tom je prilikom kazao kako se teško pronalaze riječi kojima bi se oprostili od Siniše, jer su sve nedovoljne i blijede da pokažu ko je on uistinu bio.

- To zaslužuje samo poseban čovjek, čovjek kojeg su voljeli. Svi smo saglasni, izgubili smo velikog čovjeka i sportistu. Hrastove obaraju, ali korijen ostaje i traje. Ostajat će i trajat će i Sinišin dok je zvijezda i Zvezdaša - naglasio je Mijailović.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić izjavio je kako je najbolji među njima otišao.

- Izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama, on je to pokazao kroz svoj život i karijeru. Ostali smo bez čovjeka koji je uvijek išao na pobjedu, koji nije znao za poraz, a ja sam izgubio i svog druga i cimera - kazao je Binić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dodao je kako je ovo težak dan, jedan od najtužnijih i najtežih.

- Današnjom komemoracijom opraštamo se od druga, prijatelja, brata, Siniše Mihajlovića, jedne od najvećih ličnosti koje je Zvezda imala u historiji - rekao je Terzić.

Bivši fudbaler Dragan Džajić istakao je kako je Siniša, gdje god je bio napravio veliko ime te da će ostati vječno upamćen. 

- Kada sam pročitao jednu njegovu izjavu u kojoj je rekao da bolest ne zna s kime je ušla u koštac, vratila mi se nada. Bolest je u koštac ušla s jednim velikim borcem koji je vjerovao da će ovu bolest savladati. Nažalost, vrijeme je pokazalo da nije uspio da se izbori s njom - kazao je Džajić.

Knjiga žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića otvorena je jučer u Muzeju FK Crvena zvezda i u nju se se upisali i nekadašnji igrači tog kluba. Također, od Mihajlovića se oprostio i Milorad Dodik, predsjednik entiteta Republika Srpska.

Siniša Mihajlović preminuo je u petak u rimskoj bolnici u 54. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.