Vrijedna 200.000 KM

Oduzeta veća količina sportskih patika

Objavljeno: 31.10.2019. u 10:43

Počinitelji prekršaja su prihvatili odgovornost i roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija je trajno oduzeta

FOTO: UIO BiH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, oduzeli su veću količinu sportskih patika u vrijednosti cca 200.000 KM.

Ovlašteni službenici vršeći provjere porijekla robe u trgovačkim radnjama na područiju Brčko Distrikta otkrili su i oduzeli veću količinu sportskih patika. U tri odvojena slučaja, a na osnovu obavještajnih informacija oduzeli su robu stranog porijekla bez dokumentacije o porijeklu. Radilo se o renomiranim svjetskim markama patika (adidas i nike) i to 2.573 para.

Počinitelji prekršaja su prihvatili odgovornost i roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija je trajno oduzeta. Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćio je UIO BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije