open-navfaktor-logo
search
Nakon snimka
Oglasili se iz vrtića: Nasilje je neprihvatljivo, odmah smo sankcionisali vaspitačicu i direktoricu
Tačno je da se 21.06.2016. godine dogodio težak incident kada se odgajateljica na apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren način odnosila prema dječaku E. Š., polazniku našeg vrtića
23.10.2018. u 16:05
get url
text

Nakon što su brojni mediji danas objavili šokantan snimak na kojem se vidi vaspitačica u privatnom sarajevskom vrtiću "Kids Land" kako fizički maltretira jednog dječaka, iz ovog vrtića oglasili su se izjavom za medije.

- Tačno je da se 21.06.2016. godine dogodio težak incident kada se odgajateljica na apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren način odnosila prema dječaku E. Š., polazniku našeg vrtića. S obzirom na usvojeni princip nulte tolerancije prema svakom ponašanju uposlenika vrtića koje odudara od najviših pedagoških standarda, Upravni odbor "Kids Landa" je odmah po saznanju sankcionisao odgovornu vaspitačicu i direktoricu vrtića, sa kojima je raskinut radni odnos. Uprava "Kids Landa" je o neželjenom događaju informirala roditelje dječaka E. Š., podnijela krivične prijave, kao i informisala roditelje svih drugih polaznika našeg vrtića na organizovanom roditeljskom sastanku kojem je prisustvovalo više od 250 roditelja, kao i gospodin Šoto, koji je sve vrijeme bio velika podrška, iako u velikom emotivnom bolu. Ogromna većina roditelja je pružila punu podršku upravi "Kids Landa" u sankcioniranju uposlenica odgovornih za navedeni incident, kao i u opredjeljenju za funkcioniranje vrtića u skladu sa najvišim standardima. Uslijedile su odmazde učiteljice i bivše direktorice vrtića u vidu neistinitog članka o našoj Ustanovi na jednom portalu urađenom po izjavi bivše direktorice Elme Džafić i odgajateljice Amile Hasečić, kao i velikog broja lažnih inspekcijskih prijava - navode iz ovog vrtića.

Dodaju da su "ponosni na hrabrost našeg osnivača da se odupre svim pritiscima i prijetnjama od strane odgajateljice Amile Hasečić i bivše direktorice Elme Džafić i ne odstupi od visokih moralnih principa".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.