- Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, kao i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, učinili su sve u svom djelokrugu rada, odnosno svu prikupljenu dokumentaciju o ovom slučaju dostavili su nadležnom Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje. Tu prestaje nadležnost Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u pogledu poduzimanja pravnih koraka u vezi sa tragičnim događajem preminule djevojčice Džene Gadžun. Ministarstvo zdravstva nije niti represivni niti zakonodavni organ - naveli su iz Ministarstva zdravstva KS.

Nadaju se, kažu, da će pravosudni organi utvrditi sve relevantne činjenice i da će slučaj biti što prije riješen u okviru zakona.

VEZANI TEKST - Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s Vranićem: Da je radio svoj posao, naša kćerka bi bila živa, koga štitiš?
 

- Pozivamo Tužilaštvo da bez odlaganja temeljito, stručno i nepristrasno utvrdi šta se tačno desilo u ovom slučaju i poduzme odgovarajuće zakonske mjere. Ministar Vranić poziva roditelje na razgovor u prostorije Ministarstva, čija su vrata bila i ostaju otvorena, u terminu koji njima odgovara - navodi se u saopćenju.

Porodica Džene Gadžun jutros je održala prostest ispred Vlade Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS gdje su postavili brojna pitanja ministru zdravstva KS Harisu Vraniću. 

Vranić je roditelje Džene Gadžun pozvao na razgovor u svoj kabinet, ali oni su to odbili, kazavši da Vranić treba da izađe ispred zgrade Vlade KS te se roditeljima obrati javno pred novinarima. Vranić je odbio njihov poziv.