open-navfaktor-logo
search
Bivši saigrači
Ognjen Vranješ nadmašio i Emira Spahića
U dosadašnjoj klupskoj karijeri Vranješ je u 207 utakmica isključen devet puta
06.10.2018. u 13:13
get url
text
Emir Spahić i Ognjen Vranješ

U jako kratkom periodu fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ zaradio je dva crvena kartona u dresu belgijskog Anderlechta.

U devet nastupa u svim takmičenjima za trofejniji belgijski klub, 29-godišnji bh. defanzivac zaradio je jedan žuti karton, jedno direktno isključenje, uz još jedno isključenje poslije dva žuta kartona.

Vranješ je poznat kao beskompromisni fajter, no često su i loše procjene i reakcije bile uzrok njegovih isključenja, a često je za to krivac bio i njegov žestok temperament.

U dosadašnjoj klupskoj karijeri Vranješ je u 207 utakmica isključen devet puta. Pet puta je trener morao napustiti zbog drugog žutog kartona, dok je u četiri navrata zaradio direktan crveni karton. Igrajući za reprezentaciju Vranješ je zaradio tek jedno isključenje, i to u prijateljskoj utakmici.

Mnogi će reći da je Vranješ pravi nasljednik bivšeg reprezentativnog kolege Emira Spahića. No, statistika pokazuje sasvim drugu sliku. Istina je da je bivši kapiten Zmajeva tokom klupske karijere zaradio 11 isključenja, ali u 342 apsolvirana meča.

Od toga je Spahić "tek" tri puta pocrveni direktno, uz osam isključenja poslije drugog žutog kartona. Ova statistika jasno pokazuje da je Vranješ uveliko "nadmašio" Spahića, koji je u dresu reprezentacije isključen dva puta u 94 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.