open-navfaktor-logo
search
Osumnjičen za ubistvo
Okružni sud Banja Luka: Srećku Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor
Razlozi za pritvor su opasnost da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak
26.07.2019. u 13:45
get url
text

Okružni sud u Banja Luci odredio je jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću, osumnjičenom za ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića (43) zvanog  Šijan u septembru prošle godine, a kada je teške povrede zadobila i njegova supruga Sandra Jošić (41).

Pritvor je, na prijedlog Tužilaštva RS, odredio sudija Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u Banjoj Luci.

- Pritvor prema osumnjičenom je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i teška tjelesna povreda – saopćeno je iz suda.

Razlozi za pritvor su opasnost da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te bojazan da bi njegovo puštanje na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.